Kekik, ülkemizdeki şifalı bitkilerin arasında en yaygın kullanılan bitkilerdendir. Kekik (Thymus vulgaris) bitkisi, geçmişten günümüze şifalı bitkilerin içerisindedir ve ayrıca yemeklerde de tercih edilen bitkilerdendir.
Kekik, ülkemizdeki şifalı bitkilerin arasında en yaygın kullanılan bitkilerdendir. Kekik (Thymus vulgaris) bitkisi, geçmişten günümüze şifalı bitkilerin içerisindedir ve ayrıca yemeklerde de tercih edilen bitkilerdendir.
Kekik oldukça faydalı antioksidan bileşikler içermektedir. Güzel tadının yanı sıra vitamin ve mineral içeriğinin de yüksek olması kekiğin çay olarak tüketilmesini de tercih edilir kılmıştır.
Kekik, kendine özgü kokusu ile bilinen özellikle orman kıyılarında ve çayırlarda görülen bitki türlerindendir. Kekik bitki çayının faydasını maksimum seviyede alabilmek için doğru kurutulması ve kaliteli hammaddelerin kullanılması son derece önemlidir.
Kekik, geçmişten günümüze kadar mutfakta ve geleneksel tıpta en sık tüketilen bitkilerdendir. Kekik bitkisinin içerisinde bulunan faydalı bileşikler birçok alanda kullanılmaktadır. Kekik bitkisi içildiğinde etkili olduğu gibi ağız gargarasında da kullanılmaktadır.
KEKİK ÇAYININ FAYDALARI
Kekik bitkisinin etken madde içeriğinde thymol, carvacrol ve linalol başta olmak üzere uçucu yağlar, flavonitler gibi önemli etken maddeler bulunmaktadır.
Anti bakteriyel ve anti enflamatuvar özellikleri ile solunum yollarını ve bağırsak hareketlerini düzenler. Mide ağrıları ve hazımsızlık için kekik çayı doğal bir tercihtir.
Antioksidan bileşiklere sahip olması da metabolizma üzerinde olumlu etkiler sağlar niteliktedir.
Kekik çayı yüksek derecede C vitamini içermektedir. C vitamini kan damarlarının, kemiklerin, kıkırdağın, diş etlerinin, cildin oluşumuna katkıda bulunur. C vitamini bağışıklık sisteminin normal fonksiyonu için gerekli kolajen üretimine, yorgunluk ve bitkinliğin azalmasına, demir emiliminin arttırılmasına katkıda bulunur.
İçerik: Tymus vulgaris/ Kekik.
KEKİK ÇAYI TÜKETİM ÖNERİSİ
Bir fincan sıcak suya bir süzen poşet eklenerek 5-10 dakika demlendikten sonra tüketilebilir.
Bitki çaylarının tatlandırmadan kullanılması tavsiye edilir. Gerektiğinde bal ile tatlandırılabilir. Hamile ve emziren bayanların doktora danışarak kullanmaları tavsiye edilir.
Saklama Koşulları ve Raf Ömrü: Serin ve kuru yerde muhafaza ediniz.
Raf ömrü: 3 yıldır.
- Üretim tesisimizde ISO 22000, ISO 9001 ve Helal standartları uygulanmaktadır.
- İşletme Kayıt No: TR-34-K-048026
Gramaj: 20 Süzen Poşet
Shiffa Home ürettiği ürünlerdeki yüksek kalite standartlarıyla Türkiye’nin en prestijli doğal ürünler markası hedefiyle bilimsel ve geleneksel çalışmaları son teknolojiyle birleştirmektedir. Doğaya zarar vermeden üretim yapmaya, üretimin her aşamasında dikkat ediliyor.
1989’dan günümüze Türkiye’nin kaliteli bitkisel çay üreticisi olan AksuVital, özenle temin ettiği hammaddeler ile Ar-ge merkezinde etkinliği ve faydası maksimum seviyede ürünler geliştirmektedir.
TESLİMAT
Ürünü sipariş verdiğiniz gün saat 18:00 ve öncesi ise siparişiniz aynı gün kargoya verilir.Ve ertesi gün teslim edilir.
Eğer kargoyu saat 18:00`den sonra verdiyseniz ürününüzün stoklarda olması durumunda ertesi gün kargolama yapılmaktadır.