Enginar yiyecek olarak sıklıkla tüketilen, Güney Avrupa ve Akdeniz çevresinde yetişen bir bitkidir. Enginarda A ve B vitaminleri, kalsiyum, potasyum, demir, manganez ve fosfor gibi çeşitli mineraller orta seviyede bulunmaktadır.
Enginarın etken maddesi sinarin'dir. Ayrıca, fenolik bileşikler, inülin ve mineraller bakımından zengindir. Yaprakları da tıbbi özellik taşıyan etken maddeleri içermektedir.
ENGİNAR YAPRAĞI KAPSÜL TÜKETİM ÖNERİSİ
11 yaş üstü yetişkinler için günde 2 defa birer kapsül tercihen yemeklerden önce veya sonra alınması tavsiye edilir.
Gerek ön klinik gerekse klinik kullanımda herhangi bir yan etkisine rastlanmamıştır. Hamile ve emziren bayanların doktora danışarak kullanmaları tavsiye edilir.