Aksu Vital Arı Sütü, Polen ve Hambal Karışımı Çocuklar için 220gr
Arı poleni, bal arıları ve iğnesiz arılar tarafından çiçeklerden ve tohumlu bitkilerden toplanan floral polenlerin nektar veya bal, enzimler, mum ve arı sekresyonları ile yoğrulması sonucu oluşan bir arı ürünüdür. Polen arılar tarafından daha sonra tüketilmek üzere kovanda depolanmaktadır.
Arı poleni, bal arıları ve iğnesiz arılar tarafından çiçeklerden ve tohumlu bitkilerden toplanan floral polenlerin nektar veya bal, enzimler, mum ve arı sekresyonları ile yoğrulması sonucu oluşan bir arı ürünüdür. Polen arılar tarafından daha sonra tüketilmek üzere kovanda depolanmaktadır.
Arı Poleni Besin Değerleri
Arı poleni, yapısındaki polifenolik bileşikler, protein, flavonoidler, vitaminler, karbohidrat, yağ asitleri, çeşitli eser elementler, mineraller ve organik bileşikler bakımından zengindir.
Vitaminler ise (Niasin (B3),Piridoksin (B6),Tiamin (B1),Riboflavin (B2),Pantotenik asit (B5),Folik asit, Biotin (H) ),Tokoferol (E),Askorbik asit (C),Beta karoten) mineral maddeler (Potasyum (K),(Mg),Çinko (Zn),Demir (Fe),Kalsiyum (Ca),Magnezyum Bakır (Cu),Manganez (Mn),Fosfor(P),fenolik ve flavonoidler, polifenoller, aminoasitler, yağ asitleri ve organik asitler gibi birçok biyolojik aktivite gösteren maddeler olarak sıralanabilir. En önemli bileşiklerden olan polifenoller ise sağlık acısından büyük bir önem taşımaktadır.