Natürel sızma zeytinyağı, sahip olduğu doğal lezzetle yerken ayrı keyif verir. Doymamış yağ asitlerine sahip mutfak lezzetini hemen her yemekte dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Hele de sebze kavurmalarına ve mezelere nasıl güzel yakışır.
Dışarıda satılan ve hijyeninden emin olmadığınız katı yağlardan, margarinden daha sağlıklı bir içeriğe sahiptir. Nizip’in güneşinde yetişmiş zeytinlerle elde edilen bu harika lezzet, Ege Bölgesinde de sıklıkla kullanılır. Yaygınlaşan zeytinyağı üretimi sayesinde artık Türkiye’nin dört bir yanında tüketilir. Natürel sızma zeytinyağı şimdi evlerinize, Ağaçaltı kalitesiyle organik ve doğal lezzetiyle ulaşır.
Zeytinyağı çeşitleri, soğuk sıkım, taş baskı gibi çeşitli şekillerde üretilir. Birçok farklı markanın kendine özgü değişik zeytinyağı üretim yöntemleri bulunur. En güzeli ise tamamen doğal yollarla elde edilen ve her damlası şifa deposu olan zeytinyağı tüketmektir.
Cam şişede ya da teneke içinde satın alabileceğiniz zeytinyağı çeşitleri farklı gramajlarda satılır. Bir litrelik cam şişede satın alabileceğiniz gibi 5 ve 10 litrelik teneke kutular içinde de sipariş verebilirsiniz. Ağaçaltı güvencesiyle taze, leziz ve doğal zeytinyağı tadına kısa sürede ulaşabilirsiniz.
Zeytinyağının kalp sağlığı üzerindeki olumlu etkileri, iltihabı azaltıcı etkisi, onu evlerinizden eksik etmemenizi sağlayacak temel nedenler arasındadır. Cilt bakımı ve genel sağlık üzerindeki olumlu etkileri şu şekildedir:
Beyin sağlığını korumaya yardım eder.
Hastalıklara karşı direncinizi artırmaya yardımcıdır.
Zararlı bakterilerin vücudunuzdan uzaklamasını destekler.
Kanserin önlenmesinde önemli bir katkıya sahiptir.
Cilt yaşlanmasını önlemeye yardımcıdır, cildin nemlenmesine katkı sağlar, ciltte bulunan yağlı kalıntıların giderilmesinde etkilidir.
Saçların nemlenmesine, yumuşayıp hacimlenmesine yardımcı bir rolü vardır.
Zeytinyağı, aşırıya kaçmadığınız sürece sağlıklı beslenmenizi, iyi cilt ve saç sağlığına kavuşmanızı destekler. Zeytinyağı alırken kandırılmamak için de dikkat etmeniz gereken bazı önemli hususlar bulunur.
Sızma zeytinyağı alırken zeytinlerin doğal güneş ışığı altında büyüdüğünden emin olmalısınız. Zamanı geçmeden toplanmış, geleneksel soğuk sıkım yöntemiyle sıkılmış zeytinyağı almaya özen göstermelisiniz. Asit seviyesi düşük, kaliteli zeytinyağı kullanarak yemeklerinizi lezzet bombasına çevirebilirsiniz. En güzel zeytinyağlı dolmalar ve yemekler için doğal, katkısız ve koruyucusuz zeytinyağı kullanmalısınız.
Zeytinyağını doğru şekilde saklama yöntemleri ve raf ömrünü uzatma ipuçları, sevdiğiniz lezzeti ilk günkü gibi yemenize yardım eder. Zeytinyağını, güneş görmeyen, güneşle doğrudan temas etmeyen, serin bir ortam saklamalısınız. Ağzını sıkıca kapatarak sakladığınız zeytinyağı tazeliğini ve doğallığını uzun süre korur. Satın aldığınız yerden zeytinyağının son kullanım tarihini öğrenerek bu süre içinde tüketmeye özen göstermelisiniz. Doğru saklama koşullarında zeytinyağını hiç bozulmadan tüketebilirsiniz.
Organik zeytinyağı üretimi, öncelikle zeytinlerin toplanması, malaksörlerde çekirdeklerinin ve etlerinin ayrılmasıyla başlar. Birbirinden ayrılan et ve çekirdek ayrı noktalarda toplanır. Zeytinin bütün etleri soğuk sıkım yöntemiyle güzelce yoğrularak sıkılır. İçindeki yağın çıkması sağlandıktan sonra posalarla yağ birbirinden ayrılır.
İyice süzüldüğünden emin olduktan sonra zeytinyağı şişelenir ya da teneke kutular içine doldurulur. Bu aşamaya geldiğinde artık tüketmeye hazırdır. Soğuk sıkım zeytinyağı üretiminde sıcaklık 27 derecenin altındadır. Zeytinin asit seviyesi düşük olsun diye, fazla bekletmeden çekirdeklerinden ayrılması ve üretim aşamasına geçilmesi sağlanır. Sıkım işlemi, zeytini çok fazla bekletmeden yapılır. Natürel sızma zeytinyağı üretim süreci 4 saat içinde gerçekleşir. Bir seferde 20-25 kiloya yakın yağ elde edilir.
Organik zeytinyağı sertifikalandırma süreci de son derece önemlidir. Zeytinyağı satın almadan önce dikkat etmeniz gereken belgeler arasında: TS-341 Zeytinyağı standardına yönelik belgeler, İhracatçılar birliği kayıt belgesi, hijyen belgesi, helal gıda sertifikası, sağlık sertifikaları, vergi levhası yer alır.
Natürel sızma zeytinyağı, fabrikasyon zeytinyağlarına göre biraz daha maliyetlidir. Organik üretilen ve lezzeti dillere destan olan zeytinyağını, daha keyifle tüketebilirsiniz. Birkaç damlası bile salatalarınızı lezzetlendirmeye yeterlidir. Hafif olması bakımından yemeklerinizde de sıklıkla tercih edebilirsiniz. Almak istediğiniz miktara göre natürel sızma zeytinyağı fiyatları değişiklik gösterir.
Sadeyağ, tereyağı gibi üretilse de ondan farklı olarak sütün içinde yer alan protein, katı gıdalar ve şekerden ayrıştırılır. Bu sayede içeriğinde tuz ya da şeker olmaksızın tamamen organik bir yağ elde edilir. Yapısı tereyağına kıyasla daha yumuşaktır. Sadeyağ fiyatları, alacağınız yağ miktarına göre değişiklik gösterir. İçeriğinin tamamen doğal ve organik olduğu için sağlıklı bir yağ alternatifidir. Fabrika üretimlerine göre çok daha lezzetlidir.
Ağaçaltı zeytinyağı ve sadeyağ seçeneklerini şimdi bütçenize uygun fiyatlarla sipariş etmek için kategorimize göz atabilirsiniz. Doğal zeytinyağı ve sadeyağ lezzetleriyle sağlıklı beslenmenin keyfini çıkarabilirsiniz.