Ev yapımı turşu denince akla hem anneler ve babaanneler gelir. Aile büyüklerinin yaptığı ve kuşaktan kuşağa aktarılan turşu lezzeti şimdi Ağaçaltı lezzetleri arasında… Ev yapımı turşular, hem lezzetiyle hem de sağlık açısından kullanımı en çok tercih edilenlerden biridir. İçeriğinde bulunan doğal mikroorganizmalar sayesinde bağışıklığınızı güçlendirmeye yardımcıdır. Ev yapımı turşu çeşitleri lezzetiyle de sofralarınızı zenginleştirir.
Yemeklerin yanında özellikle kışın harika bir tamamlayıcı gıdadır. Kuru bakliyatlarla ya da etlerle ve dileğiniz her türlü yemekle afiyetle yiyebilirsiniz. Birçok sebzeden yapılabilen turşu seçeneklerini, katkı maddesi olmaksızın tüketmenin rahatlığından vazgeçmek istemeyeceksiniz. Ağaçaltı ev yapımı turşu seçeneklerini şimdi sipariş vererek
Kimisi acı kimisi tatlı zevklerden hoşlanır. Tursu söz konusu olduğundaysa daha çok mayhoş tatlar ön plandadır. Tuzlu ve ekşinin güzelliği bazı turşularda özellikle biber ve karışık turşu seçeneklerinde acı olanları keyifle tüketebilirsiniz. Acı biber turşuları ya da karışık turşular size hitap etmiyorsa tatlı biber ve salatalık gibi sofralarınızı zenginleştirecek lezzetlere yönelebilirsiniz.
Her aşaması katkısız olarak üretilen ve organik şartlarda hazırlanan turşularla sağlıklı öğünler hazırlamanın keyfini çıkarabilirsiniz. Sevdiklerinizle ve ailenizle paylaşacağınız sofraları, Ağaçaltı’nın meyvelerden ve sebzelerden üretilen turşularıyla lezzetlendirebilirsiniz. Ev yapımı turşu seçeneklerini şimdi zeytin ve turşu çeşitleri kategorimizden inceleyebilirsiniz.
Turşu, çoğu sebze ve meyve için biraz sirke ve tuz ikilisiyle, nohut ve sarımsakla buluşarak hafif yumuşak diğer taraftan da kütür kütür yapıdaki lezzettir. Bu haliyle kuru fasulye ve nohut yanında efsane bir tamamlayıcıdır. Ev yapımı turşu seçenekleri içinde en çok tercih edilenler arasında: biber, salatalık, lahana turşusu yer alır.
Turşu denildiğine hemen her sebze akla gelebilir. Ağaçaltı lezzetleri dendiğine ise parmak yedirten biber, acur, sarımsak ve koruk turşuları ön plana çıkar. Şimdi siz de bu harika lezzetlere bir an önce kavuşmak isterseniz siparişlerinizi hızlıca oluşturabilirsiniz.
Sebze turşuları arasında en çok tüketilenler arasında biber başı çeker. Koruk suyuyla ve topak orta acı Antep biberi kullanılarak hazırlanan turşuyu denemek ister misiniz? Bu efsane lezzetten vazgeçemeyebilirsiniz. Ağaçaltı’nda acı biber turşusu dışında denemek isteyebileceğiniz ya da zaten bildiğiniz farklı lezzetleri de bulabilirsiniz. Turşuda zengin tatları seviyorsanız acur turşusu ya da sarımsak turşusu gibi alternatifleri de deneyebilirsiniz.
Karışık turşular kategorisinde çok sayıda farklı sebze alternatifini bulabilirsiniz. Bunlardan özellikle lezzetiyle fark yaratan ve ön plana çıkan acur ve biber turşusu sizi bambaşka diyarlara götürebilir. Çok acı biber sevip acurdan da vazgeçemiyorsanız bu turşu karışımı tam size göre… Yenilenen turşu stoklarımızla her zaman organik turşu alternatiflerini size sunmaya devam edeceğiz.
Ev yapımı turşu çeşitleri, kışı lezzetlendirecek efsane lezzetleri bir arada barındırır. Salatalıktan lahanaya oldukça zengin bir turşu kültürü vardır. Sonbaharda kurulan turşular, yaklaşık birkaç hafta bekletildikten sonra kıvamına ulaşır. Pancar, havuç, lahana, acı ve tatlı biber, salatalık, yeşil domates, acur, koruk, patlıcan, fasulye gibi çok sayıda sebzenin turşusu kurulur.
Hangi sebzenin tercih edileceği biraz damak tadına biraz da yöresel kültüre bağlı olarak değişir. Güneydoğudaysanız acı biber turşuları diğer turşu seçeneklerine göre daha ön plana çıkar. Sevdiğiniz acı biber turşu lezzetini şimdi Ağaçaltı’nın avantajlı fiyatlarıyla sipariş verebilirsiniz.
Geleneksel Türk turşuları söz konusu olduğunda ilk akla gelen şey kornişondur. Sonra yeşil domates, kırmızı ve beyaz lahana gibi farklı çeşitler devreye girer. Damak şenlendiren, sofra zenginleştiren lezzetleri yemeklerinizin yanında sunmaktan büyük keyif alabilirsiniz. Zengin Türk mutfağında yer alan turşu çeşitleri arasında ayrıca: pancar, enginar, yeşil erik, fasulye, patlıcan gibi sebze turşuları ön plandadır.
Hangi lezzetleri seviyorsanız onları tercih ederek evinizde katkısız turşular yapabilirsiniz. Turşu yapacak vaktiniz yoksa Ağaçaltı’nın koruk suyundan yapılmış turşularını tercih edebilirsiniz. Ev yapımı turşu almanın en güzel tarafı, katkı maddesi olmaksızın tüketebilmenizdir. Çocuklarınıza da keyifle ve güvenle yedirebilirsiniz.
Ev yapımı turşu çeşitleri bu kadar rağbet görürken onların faydalarına değinmeden geçmek de olmaz. Turşunun faydaları arasında şunlar yer alır:
Zengin vitamin ve mineral ihtiva eder. Dolayısıyla bağışıklığınızı güçlendirmeye yardımcıdır. C vitamini, K vitamini, B vitamini açısından zengindir.
Doğal antioksidan özelliği gösterir.
Probiyotik içeriğine sahip olduğu için doğal bir bağırsak düzenleyicidir. Bağışıklık sistemini güçlendirmeye de yardım eder.
Hamilelikteki sabah bulantılarını gidermeye yardım eder.
Bütün bu faydalarıyla siz de katkısız ev yapımı turşu lezzetlerini satın almak için Ağaçaltı avantajlarından yararlanabilirsiniz. Farklı litre seçenekleriyle dilediğiniz miktarda sipariş oluşturabilirsiniz.