Botanik adı Linum Usitatissimum olan keten tohumu ketengiller ailesinden olup üretim yeri sıklıkla Arjantin, ABD, Eski Sovyetler Birliği olarak bilinir. Keten, mavi renklerde çiçekler açan otsu bir bitkidir.
Botanik adı Linum Usitatissimum olan keten tohumu ketengiller ailesinden olup üretim yeri sıklıkla Arjantin, ABD, Eski Sovyetler Birliği olarak bilinir. Keten, mavi renklerde çiçekler açan otsu bir bitkidir. Keten tohumu yağı, soğuk sıkım ve oksijensiz çıkarılırsa rahatlıkla kullanılabilir.
Keten Tohumu Yağının Faydaları Nelerdir?
Keten tohumu yağı neredeyse sadece doymamış yağ asitlerinden oluşmaktadır. Öyle ki keten tohumu yağı içerisinde %58 gibi oldukça yüksek oranda üçlü doymamış yağ asidi olan Alfa Linolenik asit mevcuttur.
(Alfa Linolenik Asit: Tıpkı balık yağında olduğu gibi, dolaysız yoldan kanın akış hızını iyileştiren belli bir nörotransmitter oluşumunu sağlamaktadır. Aynı zamanda bu doymamış yağ asidinin ağrı dindirici ve iltihap önleyici olduğu bilinmektedir. Hafif yüksek tansiyon üzerinde de olumlu etkileri olduğunu söylemek mümkündür.)
Keten tohumu yağı damar güçlendiren ve onların bakımını yapan, alyuvarların sorunsuz akışını sağlayan bir yardımcıdır. Son zamanlarda yapılan araştırmalar keten tohumu yağının kan kanserine karşı olumlu etkilerinden söz etmektedir. Öyle ki artık doktorlar kanser sonrası tedavide, destekleyici gıdalar listesinde keten tohumu yağını da koymaktadırlar.
Keten tohumu yağı aynı zamanda %15 oranında Linoleik asit, %17 oranında Oleik Asit, %10 oranında doymuş yağ asitleri, %2 oranında fitokimyasallar içermektedir. Ayrıca E vitamini bakımından da zengindir.
Keten tohumu yağı beyin için de önemli bir gıdadır. Sebebi beynin çok sayıda çoklu doymamış yağ grubuna ihtiyaç duymaktadır. Çünkü yağ asitleri sinir hücrelerinin en önemli yapı taşlarındandır.
Cilt İçin Keten Tohumu Yağı Kullanımı:
Keten tohumu yağının dahili kullanımda cilt problemlerinde olumlu etkileri gözlenlenmiştir. Bazı kaynaklara göre keten tohumu yağı iltihaplı, egzamalı ve kuru ciltlerde olumlu etkilere sahiptir.
Ancak keten tohumu yağı cilt için kullanılacaksa mutlaka farklı yağlar ile karıştırılmalıdır. Örnek olarak üzüm çekirdeği yağı, badem yağı, çörekotu yağı, jojoba yağı gibi. Sebep olarak keten tohumu yağının içerisinde çok yüksek oranda bulunan Alfa Linoleik asit gösterilebilir.
Harici olarak ise cilt bakımında uzun süre kullanılırsa ciltte kuruma gözlenebilir.
Keten Tohumu Yağı Ne İşe Yarar?
1. Cildi beslemeye ve nemlendirmeye yardımcı olabilir
1. Salatalara veya suya eklenerek tüketilebilir
1. Omega-3 yağ asidi takviyesi
Masaj şeklinde kullanıldığında, cildi beslemeye ve nemlendirmeye yardımcı olabilir.
Elde Edilme Metodu: Soğuk presleme yöntemi ile elde edilmiştir.
Tüketim Önerisi: Direkt içilebilir. Salata ve yemeklere ilave edilebilir.
Saklama Koşulları ve Raf Ömrü: Oda sıcaklığında (15-30°C) muhafaza ediniz. Isı, ışık ve nemden koruyunuz. Çocukların ulaşamayacağı yerde tutunuz. Raf ömrü 3 yıldır.
- İşletme Kayıt No: TR – 34-K-048026
Ambalaj: 50 ml
TESLİMAT
Ürünü sipariş verdiğiniz gün saat 18:00 ve öncesi ise siparişiniz aynı gün kargoya verilir.Ve ertesi gün teslim edilir.
Eğer kargoyu saat 18:00`den sonra verdiyseniz ürününüzün stoklarda olması durumunda ertesi gün kargolama yapılmaktadır.