Adaçayı, özenle toplanan hammaddelerden elde edilerek katkısız bir içeriğe sahiptir. Süzen poşetle buluşmuş olan adaçayı, kolay ve keyifli bir içime sahiptir.
Adaçayı bitkisi birçok makaleye konu olmuş önemli bir bitkidir. Özellikle kış mevsiminde de tüketilen bu bitkinin tütsüsü de yapılmaktadır.
Bilimsel adı, Latinceden türetilen Salvia officinalis “korunmuş”, “Salvia” ise “iyileştirmek için” anlamı taşıyan adaçayı yüzlerce yıldır kullanılmaktadır.
Adaçayı hem içilebilen hem de gargara olarak kullanılabilen sağlıklı bir içeriğe sahiptir. Her gün iki fincan tüketilebilen bu bitki son derece faydalı bileşikler içerir.
Adaçayının birçok türü bulunmaktadır. İçlerinde en önemli etken maddeye sahip olan ise tıbbi adaçayıdır.
ADA ÇAYI FAYDALARI
Adaçayı bitkisinin etken madde içeriğinde bulunan; pinen, salven ve kafur; tanenler, triterpenoitler ve flavonlar bulunmaktadır. Östrojen benzeri maddelerle birlikte reçineli bileşikler içermektedir.
Adaçayı, osmarinik, kuersetin ve karnosol gibi antioksidanlardan bolca içermektedir.
Antioksidanlar vücutta dolaşan serbest radikalleri engelleyerek kanser hücrelerinin oluşumunu engelleyen en güçlü bileşendir.
Ayrıca bu içeriği sayesinde zararlı toksinleri de vücuttan uzaklaştırır.
Adaçayı, depresyon dönemlerinde tüketilebilir, stres azaltıcı etkisi ile bilinmektedir.
Bolca K vitamini içerdiğinden kemikler üzerinde olumlu etkisi vardır.
ADA ÇAYI TÜKETİRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER
Ada çayı rahim kaslarını uyardığı için emzirme döneminde olan annelerin tüketmesi tavsiye edilmemektedir.
Hamileler için doktor önerisi olmadan tüketilmesi önerilmez.
Düşük tansiyon problemi olanlar için uygun değildir.
Sürekli kullanılan ilaçlar var ise, etkileşime geçebileceği için adaçayının tüketilmesi önerilmemektedir.
6 yaşından küçük çocuklar için uygun değildir.
Kanser hastalarının tüketmesine uygun değildir.
Bitkisel çaylar güçlü olduğundan etiketlerinde yazan dozlardan fazla içilmesi önerilmemektedir.
ADA ÇAYI TÜKETİM ÖNERİSİ
Bir fincan sıcak suya bir süzen poşet eklenerek 5-10 dakika demlendikten sonra tüketilebilir.
Bitki çaylarının tatlandırmadan kullanılması tavsiye edilir. Gerektiğinde bal ile tatlandırılabilir.
İçerik: Adaçayı (Salvia officinalis)
Saklama Koşulları ve Raf Ömrü: Serin ve kuru yerde muhafaza ediniz.
Raf ömrü: 3 yıldır.
- Üretim tesisimizde ISO 22000:2005, ISO 9001:2015 ve Helal standartları uygulanmaktadır.
- İşletme Kayıt No: TR-34-K-048026
Gramaj: 20 Adet
1989’dan günümüze Türkiye’nin kaliteli bitkisel çay üreticisi olan AksuVital, özenle temin ettiği hammaddeler ile Ar-ge merkezinde etkinliği ve faydası maksimum seviyede ürünler geliştirmektedir.
• ISO 22000:2005 kalite standartlarına uygundur,
• GDO içermez,
• Silikon içermez,
• Renklendirici içermez,
• Kaliteli, yüksek etken madde kullanılarak üretilir.
TESLİMAT
Ürünü sipariş verdiğiniz gün saat 18:00 ve öncesi ise siparişiniz aynı gün kargoya verilir.Ve ertesi gün teslim edilir.
Eğer kargoyu saat 18:00`den sonra verdiyseniz ürününüzün stoklarda olması durumunda ertesi gün kargolama yapılmaktadır.