Ağaçaltı en iyi pekmez ve helva çeşitleri ile yerinden, doğal lezzetleri katkısız şekilde yemenin keyfini çıkarabilirsiniz. En lezzetli üzümlerden elde edilen pekmezleri, kahvaltılarınızda keyifle tüketebilirsiniz. Helva çeşitlerini yine güzel bir tatlı kahvaltılık, kahve yanı atıştırmalığı, beş çayı ikramı olarak tercih edebilirsiniz. Tatlıdan vazgeçemeyenlerdenseniz hem kahvaltılarınıza çok yakışacak hem de çeşitli tatlı tariflerde kullanabileceğiniz pekmez çeşitlerini büyük bir hazla yiyebilirsiniz.
Pekmez çeşitleri arasında keyfi bol, lezzeti akıllara kazınacak üzüm pekmezi başta gelir. Dilerseniz sade dilerseniz tahinle karıştırarak çok güzel bir kahvaltılık seçeneği elde edebilirsiniz. Ağaçaltı üzüm pekmezi, soğuk havalarda donarken sıcak havalarda daha akışkan bir yapıdadır. Kuru ve serin bir yerde saklayarak uzun süre afiyetle yiyebilirsiniz.
Andız pekmezi de üzüm pekmezi gibi hafif koyu kıvamlıdır. Doğal andız pekmezi acı bir tada sahiptir. Gün içinde az miktarda andız pekmezini bir çay bardağı su içine katarak tüketebilirsiniz. Andız pekmezi, genel olarak ağız içi yaraların iyileşmesine katkı sağlar, öksürüğün yumuşamasına yardım eder. Tek başına tüketiminde zorlanırsanız tahinle birlikte tüketmeyi de deneyebilirsiniz.
Pekmez, öksürüğü yumuşattığı bilinen, akciğer rahatsızlıklarına da olumlu katkı sağlayan bir yiyecektir. Doğal pekmez, içeriğinde ekstra şeker bulunmayan ve meyvelerin vitaminlerini barındıran katkısız lezzettir. Bu haliyle üzüm pekmezinin faydaları şu şekilde listelenebilir:
İçeriğindeki kalsiyum sayesinde kemik yapısının güçlenmesine ve sağlığını korumasına katkı sunar.
Diş çürüklerinin azalmasına yardım eder.
İçeriğindeki lif sayesinde mide ve bağırsak sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur.
Depresyona iyi gelen bir özelliği vardır.
Tansiyonu dengelemeye yardım eder.
Ağaçaltı üzüm pekmezi alarak kışa daha güçlü bir bağışıklıkla girebilir, her mevsim zinde olabilirsiniz.
Üzüm pekmezi yapımı aşamaları şu şekildedir:
Bağdan toplanan ve çürükleri ayıklanıp yıkanan beyaz üzümleri teker teker çuval içine doldurun.
Çuval iyice dolduktan sonra ağzını kapatın.
Ayağınıza iyice streç film doladıktan sonra çuvalın üzerine çıkıp ayağınızla üzümleri ezin. (Bunun yerine ağır tokmaklar kullanabilirsiniz. En kısa sürede üzümleri ezmek için kullanacağınız yöntemse steril bir ortamda üzümlerin üstüne basarak sularını iyice çıkarmanızdır.)
İyice ezdikten sonra bu suları alarak kaynamaya hazır şekilde bekletin.
Çuvalın içinde kalan suları da çıkartmak için alt kısmına bir tencere, üstüne de ağırlık koyun.
Bu şekilde yarım saat daha bekleyin.
Çıkan suları da kazandan alarak kaynatma yapacağınız tencereye aktarın.
Ocağın altını açarak kaynatmaya başlamadan önce iki yemek kaşığı pekmez toprağını suyun üstüne serpin.
İyice kaynatacağınız üzüm suyunu, üzerine çıkan köpük kısımlarından ayırın. Bir kepçe yardımıyla çıkan köpükleri alın.
Bu işlemi, suyu etrafa dökmeden yavaş yavaş yapın. Aksi takdirde üstte biriken köpükler, kaynamaya başladığında suların ocağa taşmasına yol açar.
Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp bir süre bekletin.
Sonrasında toprakları alta çökmüş olan pekmez suyunu başka bir tencereye aktarın.
Bunu yaparken hem bir süzgeç hem de süzme tülbendi kullanın.
Bu sırada toprakların tencerenin dibinde kaldığından emin olun.
Aktarma işlemini tamamladıktan sonra pekmezi iyice koyulaşana kadar kaynatın.
Artık kıvamını alan pekmezinizi içi kuru, ağzı sıkı cam kavanozlara koyarak serin ve kuru bir yerde bekletebilirsiniz. Bunu yapmadan önce pekmezin daha da kıvam alması için bir tepsiye dökerek güneş altında iki gün kadar bekletebilirsiniz. Bu işlem sayesinde pekmeziniz artık ideal kıvamına kavuşmuş olur.
Andız pekmezinin yapımı aşamaları şu şekildedir:
Andız meyvelerini topladıktan sonra eve gelip her birini çekiç yardımıyla kırın.
Kırdığınız meyveleri bir kovaya toplayın.
Topladığınız kova içine su koyun.
Meyveleri 12-36 saat aralığında suda bekletin.
Suda bekleyen ve özünü salan meyveleri bir mutfak tülbendi yardımıyla süzerek alın.
Dibinde kalan suyu, tencere boşaltarak ocakta iyice kıvam alana kadar kaynatın.
Pekmez kıvamına geldiğinde ocağı kapatarak bir cam kavanoza boşaltın ve ağzını sıkıca kapatın.
Andız pekmezini, kışın bağışıklığınızı güçlendirmek ya da hastalıklardan korunmak için tüketebilirsiniz. Bu iki pekmez çeşidinin yanında bağışıklığınızı güçlendirmek için tercih edebileceğiniz bir diğer alternatif ise keçiboynuzu harnup özüdür. Bunun dışında süzme kovan balı, süzme çiçek balı, fıstık ezmesi, tahin, fındık ezmesi, katı üzüm pekmezi de afiyetle ve güvenle tüketebileceğiniz alternatifler arasındadır.
Katkısız pekmez satın alma kılavuzu arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Pekmez alırken öncelikle tercih ettiğiniz adresin güvenilirliğinden emin olmalısınız. Kıvamının yoğunluğuna ve renginin koyuluğuna dikkat etmelisiniz. Açık renkli pekmezlere ekstra şeker ya da az miktarda meyve eklenmiş olabilir. Son kullanım tarihi ve üretim tarihi detaylarına dikkat etmelisiniz. Ağaçaltı organik pekmez ve bal çeşitleri için şimdi kategorimizi inceleyebilirsiniz.
Pekmez kadar rağbet gören tatlı yiyeceklerden bir diğeri ise helvadır. Fıstıklı ve çikolatalı alternatifleri ise ağızda dağıldığında bıraktığı hisle muhteşemdir. Üzerinde tozları içinde de parçaları bulunan fıstıklı helva tam da ağzınıza layıktır. Çikolatalı helva sevenler için mozaik görüntüsünü tamamlayan eşsiz lezzetiyle Ağaçaltı helva kategorisi tam size göre… Bunların hiçbiri bana hitap etmez, ben sade helva severim, diyenler için bu seçenek de mevcut. Ağızda dağılan muhteşem helva lezzetine en taze haliyle ulaşmak için şimdi Ağaçaltı helva kategorisinden istediğiniz kadar sipariş verebilirsiniz.
Evde kendi tahininizi yapmak isterseniz bunun için öncelikle 150 gr kadar susamı bir tava içine koyun. Tavanın altını orta ateşte açın ve bütün susamları iyice kavurun. Burada bazı susamların rengi daha koyu olabilir. Bütün hepsinin aynı renkte olması önemli değildir. Sadece iyice kavrulduğundan emin olmalısınız. Sonrasında kavrulan susamları bir blender içine alın. Bir süre çırpın. Bütün susamlar iç içe geçip püre haline geldikten sonra susamların kenardaki kalıntıların kaşıkla içine doğru ittirin. Üzerine fındık yağı ya da Ayçiçek yağı ekleyin. Bir süre daha çırpın. İlk başta katı bir krema halini alan tahin karışımı biraz daha çırptıktan sonra gerçek tahin kıvamını almaya başlar. Ben bunu bilsem de kendim uğraşmak istemiyorum, diyebilirsiniz. Ağaçaltı sizin için ev yapımı, katkısız, leziz tahin lezzetini sofranıza ulaştırır. Uygun tahin fiyatları sayesinde hem kendinize hem sevdiklerinize lezzetli ve doğal kahvaltılar hazırlayabilirsiniz.
Yılların markaları olarak bilinen, adı duyulmuş, birçok marketten bulabileceğiniz çeşitli helva markaları var. Bunların ne kadarı size gerçekten orijinal ve katkısız helva alternatifi sunar? Büyük ihtimalle birçoğu koruyucu katkı maddesi kullanır. Gerçek helva lezzetini, doğal tadıyla satın almak isterseniz Ağaçaltı online sipariş vererek kendinize lezzet şöleni yaratabilirsiniz.