Hücre yenilenmesini destekleyici, sağlıklı cilt görünümüne yardımcı omega-3 yağları ve omega-6 yağları cilt yapınızı iyileştirebilirsiniz. Kimyasal ağırlıklı yağların aksine içeriği doğal ve kaynağı bitkilerden oluşan alternatifleri tercih ederek sağlığınız için daha faydalı bir hamle yapabilirsiniz.
Bitkisel yağlar kategorisinde son derece zengin alternatifler bulabilirsiniz. Lavanta, mavi kantaron, aynısafa, ardıç, acı elma, biberiye çay ağacı ve gül yağı gibi doğal içeriklere evlerinizde yer açabilirsiniz. Her birinin ayrı özellikleri ve rahatlatıcı etkileri olmakla birlikte kimisi cilt ve saç sağlığına iyi gelir. Kimisi, ruhsal durumunuzu dengelemeye yarar. Kimisi uyku problemleriyle başa çıkmanızı destekler.
Doğal yağlar: kakao, shea, tarçın aroması gıda lezzetlendirici, aspir tohumu, keten tohumu yağı olmak üzere çok farklı işlevlere sahiptir. Kimisi yenilebilir özelliğiyle ön plana çıkarken birçoğunu krem gibi cilde, vücudun çeşitli bölgelerine ve saç diplerine uygulayabilirsiniz. Lavanta yağını yastığınıza damlatarak uykuya geçişini hızlandırabilirsiniz.
Bazı bitkisel yağ çeşitleri ve özellikleri şu şekildedir:
Keten Tohumu Yağı: Bitkisel yağlar arasında faydalarıyla ön plana çıkan keten tohumu yağı, tokluk seviyenizi artırmaya yardım eder. Suyun içine eser miktarda katarak sabah aç karnına içtiğinizde bağırsak problemlerinizi gidermeye yardım eder. Cildinizi nemlendirmek için bir bakım yağı olarak da tercih edebilirsiniz.
Tatlı Badem Yağı: Sağlıklı cilt ve saç için en iyi bitkisel yağlar arasında yer alır. Cildi besleyerek nemlendirir. Saç diplerinize uyguladığınızda saç derisini nemlendirerek pullanma görünümünü engeller. Saçların kırılmasını önlemeye yardımcıdır.
Susam Yağı: Yüksek oranda kalsiyum bulunan susam yağı, kalp sağlığı, mide, cilt, tırnaklar için iyidir. Kolesterol ve diyabet gibi yaşam standartlarını büyük oranda düşüren hastalıklara karşı korunmanızı destekler. Sabahları aç karnına bir çay bardağı su içine bir çay kaşığı damlatarak tüketebilirsiniz.
Organik Argan Yağı: Kalp sağlığına iyi gelirken şeker ve insülin direncini azaltmaya da destek olur. Cilt bakımında da tercih edebileceğiniz argan yağı, nemlendirici özelliğe sahiptir.
Çörekotu Yağı: Mide ve bağırsak problemlerine iyi geldiği bilinen çörekotu yağı, sedef, akne, vitiligo gibi rahatsızlıklarla mücadelede etkilidir. Cilt lekelerini gidermeye ve bağışıklığı güçlendirmeye yardımcıdır.
Fındık Yağı: E vitamini, fenolik bileşenler ve flavonoidler, oksidatif strese bağlı zararlı etkileri ortadan kaldırmaya yardımcıdır. Yemeklerde ve salatalarda da lezzetli tarifler için fındık yağı kullanmayı tercih edebilirsiniz. Cildi nemlendirip yumuşatarak yenilenmesine destek olur, cilt elastikiyetini korumaya yardım eder.
Çok sayıda bitkisel yağ alternatifi bulunur. Bunlar; kokusu, özellikleri, etki ettikleri bölge ve sağladıkları çözüm noktasında farklı etkileriyle ön plana çıkarlar. Nane yağı, güzel ve ferahlatan bir özelliğe sahip olmasına rağmen keskin kokusu nedeniyle herkese hitap etmeyebilir. Diğer taraftan nefesinizi açmaya yardımcıdır.
Etkili bakımı yağları, genellikle cilt ve saç sağlığı açısından fayda sağlayan, bazılarıysa ekstra olarak vücut sağlığını korumaya yardımcı alternatiflerdir. Doğal içerikli olmaları dolayısıyla ilaç gibi değildir. Bu yönüyle uzun bir süre daha güvenilir şekilde kullanabilirsiniz. Hangi yağın size iyi geleceğini bilmek için öncelikle problemi doğru tespit etmelisiniz.
Her cilt bakım yağı, sizin cildinize iyi gelmeyebilir. Miktarını ve kullanım şeklini bilmeden aldığınız bir doğal yağdan da her zaman fayda göremeyebilirsiniz. Diyelim ki cilt sorunlarınız için rezene yağı kullanmak istediniz. Rezene yağını kesinlikle harici olarak kullanmalısınız. İçmeniz veya yoğun halde kullanmanız tavsiye edilmez. Seyrelterek cildinize uygulayabilirsiniz. Akne ve sivilce görünümünü azaltmanıza yardım eder.
Cilt bakımı için bitkisel yağlar arasında: ceviz yağı, gül yağı, haşhaş yağı, kabak çekirdeği yağı yer alır. Her biri cilt sağlığını korumaya yardımcı olan bu yağlar arasında Hint yağı, kendir tohumu yağı, Defne gar tohumu yağı yer alır. Sarı kantaron, hardal, hodan, limon kabuğu, karabiber, kayısı çekirdeği, sedir ağacı yağı cilt ve saç problemlerine iyi gelir. Bunlara ek olarak sarımsak, primpoz, zeytinyağı gibi bitkisel yağlar, cilt ve saç problemlerine çözüm sağlayan diğer alternatiflerdir.
Saç bakımı için bitkisel yağlar genellikle kan dolaşımını harekete geçirerek bu bölgedeki dokunun hareketlenmesine destek olur. Özellikle de sarımsak yağı saçkıran ve saç dökülmesi şikâyetlerinize karşı şampuana karıştırarak kullanabileceğiniz güzel bir alternatiftir.
Bitkisel yağların sağlık üzerindeki etkileri, doğru kullanıldığı takdirde çoğunlukla olumludur. Taşıyıcı yağları, uçucu yağlarla birleştirerek kendinize özgü cilt bakım ürünlerinizi yapabilirsiniz. Taşıyıcı özelliği bulunan yağlar arasında Hindistan cevizi, tatlı badem, kuşburnu çekirdeği yer alır. Bu yağlar uçucu özellikte değildir. Taşıyıcı yağlar, bitkilerden ve kabuklu yemişlerden elde edilir. Farklı yağ içerikleriyle birleşerek nem kapasitesi üzerinde değişiklik yapmak, keskin yağları seyreltmek için taşıyıcı yağları kullanabilirsiniz.
Bitkisel yağların sağlık etkileri cilt, saç, kalp, mide ve bağırsak gibi pek çok farklı alanda kendini gösterir. Bitkisel yağlar, sadece işlevleriyle değil, bazen güzel kokularıyla da kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. Portakal yağı, hem kokusuyla sizi mest eder hem de antienflamatuar özelliğiyle ağrı kesici bir etkiye sahiptir.
Lavanta ve limon kabuğu yağını birleştirerek cilt enfeksiyonlarınızı gidermek için tercih edebilirsiniz. Doğal yağlar genel olarak bitkisel içerikli ve yaşadığınız cilt problemlerini ve diğer sağlık problemlerini rahatlatmada etkilidir. Bu yağlar, tek başına birer ilaç ya da tedavi yöntemi değildir. Bu nedenle yaşadığınız sağlık sorunları için öncelikle tıbbi tedavi almayı düşünebilirsiniz.
Doğru saklama koşulları ve raf ömrü, bitkisel yağlar için uzun süreli kullanım olanaklarını etkiler. Güneş ışığına maruz bırakmadan ve hava aldırmadan sakladığınız bitkisel yağları, öngörülen raf ömrü boyunca evlerinizde bozulmadan kullanabilirsiniz.
Işık ve sıcaktan uzak tutma konusuna dikkat ettiğinizde yağların, yapısı onları aldığınız ilk günkü halini korur. Kendinizi iyi hissetmenize yardımcı, cilt bakımında bir numaralı tercihiniz olabilecek doğal yağları düzenli kullanmalısınız. Bu sayede ekstra bir nemlendirici kullanmadan cildinize orijinal ışıltısını ve parlaklığını kazandırabilirsiniz.
Bazı yağları suya karıştırıp içebilir, bazılarını salatalarınıza koyabilir, bazılarını sadece harici şekilde uygulayabilirsiniz. Çay ağacı gibi keskin bir yağı suyla incelterek sivilce ve akne problemlerinize çözüm sağlamak için kullanabilirsiniz. Doğru kullanım koşullarına dikkat ettiğiniz sürece bitkisel yağlar aracılığıyla istediğiniz verimi elde edebilirsiniz.
Piyasa standartlarına uygun fiyat politikasıyla mağazamızdan ihtiyacınız olan bitkisel yağ çeşitlerini satın alabilirsiniz. Güvenli alışveriş yaparken tercih ettiğiniz online mağazanın gerekli güvenlik sertifikalarına sahip olduğundan emin olmalısınız.
Sağlık onayları alınmış bitkisel yağlar tercih ederek kendiniz için gerçekten iyi gelecek bitkisel çözümleri elde edebilirsiniz. Kullanım koşullarını bilmediğiniz ürünler için satıcıyla iletişime geçerek kullanım tavsiyesi isteyebilirsiniz.
Sağlığınıza iyi gelen bitkisel yağlar sayesinde kendinizi daha iyi hissedebilir, evinizin havasını değiştirebilir, uyku kalitenizi artırabilirsiniz. Kendiniz için güzel bir adım atmaya karar verirseniz şimdi hayatınıza güzel bir dokunuş için bitkisel yağlar kategorisini inceleyebilirsiniz.